Radio Malmö 89,2

Kontakt

Har du synpunkter på våra program, vår hemsida eller på något annat som berör oss och vår verksamhet eller vill fråga om något, så får du gärna höra av dig.

Radio Malmö 89,2
Stadiongatan 25 A
217 62 Malmö
E-post: info@malmopingst.se
Tel: 040-800 35

Ekonomi

Radio Malmö finns genom att du finns. Det är tack vare gåvor från er lyssnare som vi kan sända program över Malmöregionen. För detta säger vi TACK! För att kunna sända musik och förkunnelse varje dag, behövs resurser. Vi tror på att Gud välsignar den som är med och bygger på hans arbete.

Du kan också vara med!
Vill du stödja oss, ge en gåva på postgiro 66 42 31-8

Historik

1979 fick 16 orter i landet tillstånd att starta försöksverksamhet med närradio. Malmö var en av dessa orter. Närradion hade sin premiär i Jönköping den 24 april och Malmö var sist ut av de 16 orterna och började den 15 september. 15 föreningar i Malmö var med vid starten och sände sammanlagt 26 veckotimmar. Två av dessa föreningar var de båda pingstförsamlingarna, Elim och Filadelfia som 1990 gick samman och bildade Malmö pingstförsamling. Radio Malmö 90,2 sände från början 6 timmar per vecka.

Vid premiärsändningen fick Radio Malmö 90,2 stor respons från lyssnare som kunde höra oss. Antalet sändningstimmar utökades succesivt och som mest har vi haft 25 timmar per vecka. Intesset för närradion i Malmö ökade ständigt och efterfrågan på sändningstid blev så stor att Malmö närradioförening i slutet av 1986 fick ansöka om ytterligare en frekvens – 89,2. På dessa båda frekvenser sände 51 föreningar sammanlagt 171 timmar per vecka.

Intresset svalnade sedan och en del föreningar hoppade av helt och en del minskade sin sändningstid och 1993 samlade Malmö närradioförening sin verksamhet på en frekvens – 89,2. Radio Malmö som sänt på 90,2 ändrade då sin beteckning till Pingstkyrkans närradio – Radio Malmö 89,2. I dag har vi 18 timmars sändningstid per vecka.

Närradion i Malmö har under alla år haft många lyssnare och enligt en undersökning som publicerades 1999 gjord av stadsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet lyssnar 16% regelbundet på närradion i Malmö, mer sällan lyssnar 26%. Ca 100.000 lyssnar alltså och av dessa är 37.000 regelbundna lyssnare.

Radio Malmö 89,2 drivs med frivilliga gåvor och kollekter från i huvudsak församlingens medlemmar men även en del icke medlemmar är med och stöder verksamheten. Under åttiotalet och början av nittiotalet var som mest ett 100-tal frivilliga engagerade i närrradions verksamhet.

Då Malmö pingstförsamling har en internationell verksamhet har det varit naturligt att sända på en del olika invandrarspråk. Under årens lopp har vi sänt program på danska, engelska, spanska, serbo-kroatiska, ungerska och finska. Idag sänder vi på persiska, spanska och engelska.

Radio Malmö hade sin verksamahet förlagd till de båda pingstkyrkorna Elim- och Filadelfia fram till samgåendet och bildandet av Malmö pingstförsamling 1990. I avvaktan på en ny kyrka bedrevs verksamheten från förhyrda lokaler på Citadellsvägen fram till sommaren 1994 då Malmö pingstförsamling köpte gamla mässhallarna från vilka vi nu bedriver vår verksamhet.

I början av 2015 reducerades sändningstiden i radion till att endast omfatta 5 timmar per vecka. Program sänds nu måndagar, fredagar och söndagar på svenska, persiska, spanska och engelska.

Programmen sänds på FM 89,2 – malmökanalen som man även kan lyssna till på nätet via adressen: http://malmokanalen.dinstudio.se/

 

 

Vägvisare

Käre vän!

Du har kanske lyssnat en hel del på våra program och frågat dig själv hur det är med ditt eget gudsförhållande. Hur din situation än är skall du veta att Jesus dog för dig och vill bli en viktig del av ditt liv. Här följer några enkla råd hur du kan finna vägen till Gud.

1. Att börja

Erkänn och ta din längtan på allvar. Du skall veta att Gud längtar efter att du skall närma dig honom.

I 1 Johannes brev kapitel 4 och vers 10 står det:

“Kärleken består inte i att vi har älskat Gud utan i att han har älskat oss och sänt sin son till försoning för våra synder”

Har du tillgång till en Bibel så läs gärna även följande bibelverser ur Johannes evangelium kapitel 3: verserna 16 – 21, Romarbrevet kapitel 3: verserna 23 – 24, och kapitel 5: verserna 6 – 8. Sedan kan du fortsätta läsa hela Markus-evangeliet som är en bra bibelbok att börja med.

Vill du veta mer om Bibelns budskap om frälsning ger vår brevkurs “Nytt Liv” mycket bra vägledning. Information om kursen finner du här. Förbered dig på att fatta ett beslut.

2 Att bekänna

Erkänn Jesus Kristus som Guds enfödde son, som dog för våra synders skull och återuppstod ifrån det döda.

“Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda skall du bli frälst. Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst.” (Romarbrevet kapitel 10: verserna 9 – 10.)

“Om vi bekänner våra synder är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet” (1 Johannes brev kapitel 1: vers 9.).

Bekänn din tro på Jesus i en enkel bön, som du kan formulera som ett samtal till en vän. Du kan göra detta i din ensamhet eller tillsammans med en kristen.

3 Att gå vidare

Bered dig på att en omvändelseprocess tar tid och ofta innehåller både uppgörelse med omvärlden och ett inre arbete. Sök gemenskap med andra kristna, i en kyrka eller mindre hemgrupp. Var inte rädd för att tala med dina vänner om det du upplever – de är mer intresserade än du anar.

Ta reda på Bibelns undervisning om nattvard och dop. Läs Bibeln och be till Gud varje dag. En relation med Gud behöver vårdas precis som andra relationer.

“Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig”. (Psalm 119: vers 105.)

Bli inte rädd om du har tvivel – det är viktigt att våga ifrågasätta för att få en personlig tro som håller i längden. Hör av dig om du behöver hjälp med att skaffa en bibel, träffa kristna vänner på din hemort eller har andra frågor.

För att kontakta oss, gå vidare till vår kontaktsida.

GUD VÄLSIGNE DIG!